مرتب سازی براساس:
می توان از قبرستان و زیارتگاه خالد نبی به عنوان یکی از جاذبه های ناشناخته ایران زمین نام برد، مجموعه ای شگرف که در ارتفاعات و مناطقی کوهستانی در فاصله 90 کیلومتری از گنبد کاوس آرمیده و با قدمتی هزار ساله نظر بسیاری از علاقمندان را به خود جلب می کند. زیارتگاه خالد نبی با گنبدی مخروطی شکل در ارتفاعات دشتی سرسبز خودنمایی می کند.
سقاخانه گذر قلی مربوط به دوران قاجاریه می باشد. تاریخچه سقاخانه ها بر می گردد به زمانی که بعضی برای رفع تشنگی عزاداران محرم و بعضی برای رفع تشنگی رهگذران به طور دائمی ساخته می شدند. معمولا سازندگان این سقاخانه ها افراد خیری بودند.
سقاخانه کربلایی عباس در خیابان وحدت اسلامی توسط کربلایی علی عباس گمرکچی وزیر گمرک ناصرالدین شاه در 130 سال پیش ساخته شد. از سال 1340 تا 1391 شخصی به نام آقا سید کاظم صنمواری خادم آن بود.
در باب هویت صاحب این مقبره روایات گوناگونی در میان مردم بومی رواج دارد. اما آنچه که بین همه مشترک است، این است که این مقبره مربوط به مرد زیباروی نی نوازی بوده است که دختران و زنان به شوق دیدن روی او و شنیدن صدای آواز سازش تا پای این کوه می آمدند.
زیارتگاه مقدس خدیجه خاتون در واقع آرامگاه خواهر امامزاده جعفر (ع) و فرزند امام موسی بن جعفر (ع) می باشد، ایشان در دهه سوم قرن پنجم هجری شمسی وفات یافته است. گفته می شود بر اساس کتیبه های موجود در آن قدمت بنا به قرون 6 یا 8 هجری شمسی بر میگردد.
زیارتگاه پیر هریشت اردکان اثری به جا مانده از دوران قاجار می باشد. این اثر ارزشمند در دامنه کوه هایی کم ارتفاع قرار گرفته است که بر اساس اعتقاد زرتشتیان این محل جایی بوده است که یکی از کنیزهای بانوی یزدگرد ساسانی در آن غیب شده است.
زیارتگاه نارستانه از مکان های مقدس برای زرتشتیان است. داستان پیدایش این زیارتگاه به زمان حمله اعراب در عهد ساسانیان باز می گردد. هنگامی که شاهزاده اردشیر پسر یزدگرد سوم برای نجات جان خود به کوه ها پناه برد.
به شهر اردکان یزد می رویم تا با یکی از رمز آلود ترین مکان های گردشگری ایران آشنا شویم، غاری در میان کوه ها و در بر دانده روایت های دلنشین اما سوال بر انگیز از ایران باستان. زیارتگاه چک چک یا همان پیر سبز از جمله مکان های مقدس زرتشتیان است که در داخل غار قرار گرفته است.
زیارتگاه پیربابا شرف الدین اثری به جا مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 9 اردیبهشت سال 1382 با شماره 8565 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
حسینیه فهادان مربوط به دوره قاجار می شود، این اثر در تاریخ 25 اسفند سال 1378 با شماره ثبت 2652 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مردم یزد هر سال در آستانه ماه محرم طبق رسوم دیرینه شان آئین بالا پوش کشی حسینیه بزرگ فهادان را به جا می آورند.