مرتب سازی براساس:
خانه صالح مربوط به اواخر دوره قاجار اوایل دوره پهلوی با معماری ترکیبی از معماری قاجاریه و معماری غربی می باشد. این خانه متعلق به الله یار صالح از رجل سیاسی دوران مصدق می باشد که بعدها به ورثه اش رسید.
کاروانسرای زیبای سعدالسلطنه از زیباترین بناهای تاریخی شهر قزوین است. در سال 1272 خورشیدی (1310 قمری) ساخت این بنا به دستور حاکم وقت قزوین، محمدباقر خانه سعدالسلطنه اصفهانی، در زمان ناصرالدین شاه آغاز شد.
یکی از جاذبه های تاریخی استان لرستان چیزی جز یک مناره آجری تاریخی نیست. برای این که جادوی تاریخ در رگ هایتان جریان پیدا کند می توانید از ضلع غربی وارد مناره شوید و با بالا رفتن از 99 پله دورانی به بام مناره برسید و از ارتفاع 30 متر تمام مناظر اطراف را تماشا کنید.
کاروانسرا ها همواره محلی برای استراحت کاروانیان بوده اند و در میانه راه های شهر ها در راه های اصلی ساخته می شدند تا افراد و چهارپایان در طول سفر در آن استراحت کنند. شاه عباس در دوران حکومت صفویه 999 کاروانسرا در سر تا سر ایران ساخت که تعدادی از آنها تا کنون سر پا هستند
خانه پروفسور محمود حسابی از سال 1372 بعد از مرگ ایشان تبدیل به موزه دکتر حسابی شده است. این خانه در سال های 1300 تا 1310 به سفارش معز السلطان پدربزرگ دکتر حسابی و توسط یک معمار روس طراحی و ساخته شد.
خانه دکتر ابتهاج تنها بخش باقی مانده از باغ بزرگ سردار در زمان فتحعلی شاه قاجار است. این خانه در گوشه ضلع جنوب غربی باغ سردار قرار دارد. باغ سردار یک باغ 70 هکتاری متعلق به محمد حسن خان قزوینی، سردار لشکر فتحعلی شاه قاجار بود که بعد از فوت وی میان ورثه اش تقسیم شد.
مصلا در دوره صفویه و زمان سلطنت شاه سلیمان (سال1087 قمری) به همت حاجی ملک و معماری حاجی شجاع ساخته شد. گفته می شود در آینده نزدیک این بنا به مجموعه فرهنگی تاریخی تبدیل خواهد شد. اجزای کلی بنای آن گنبد آجری، یک ایوان بلند و رواق های طرفین آن است.
آرامگاه ابن بابویه دومین گورستان شهر تهران و اولین قبرستان شهرری می باشد. تا زمان ناصرالدین شاه این مکان کشتزاری بوده است که در آن جسدی پیدا شد و مشخص می شود که این جسد متعلق به مرحوم شیخ صدوق بوده که هشتصد سال قبل دار فانی را وداع گفته است.
کاشان سرشار از آثار ارزشمند تاریخی است، این آثار نمایانگر فرهنگ غنی و تاریخ مردمان آن است. کاروانسرا سَن سَن یکی از همین آثار است و می تواند ذوق و هنر معماران قدیم ایران را به شما نشان دهد.
توحید خانه نام عمارتی آجری مربوط به دوران پادشاهی صفویه است و در پشت کاخ عالی قاپو قرار دارد. این عمارت زمانی مکان مقدسی به شمار می رفت و صوفیان در آن به دعا می پرداختند، پیشوای صوفیان نیز در این جا حضور داشت.