مرتب سازی براساس:
شهر یزد از دیرباز تا کنون خاستگاه زرتشتیان بوده است و همین امر منجر شده تا این شهر تاریخی به موزه روبازی از آثار و تمدن کهن ایران زمین تبدیل شود. این بنا در خیابان سلمان واقع شده و به دلیل قرار گرفتن در یکی از محله های قدیمی و کهن یزد، آن را درب مهر کهن نامیده اند.
خانه محمد حسنی ها اثری به جا مانده از دوران صفوی می باشد که در تاریخ 30 تیر سال 1384 با شماره 12130 به عنوان یکی از اثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این خانه زیبا که در گذشته کاربردی مسکونی داشته است اکنون نیز به عنوان یک خانه مسکونی استفاده می شود.
برج رسکت از دیدنی ترین بناهای تاریخی شهر ساری است و قدمت آن به قرن پنجم هجری قمری باز می گردد. بر اساس نظریه ها این برج درواقع آرامگاه چند تن از شهریاران آل باوند بوده است.
خانه تاریخی دولو یکی از هزاران خانه تاریخی است که شانس آورده و چشم سینماگران را به خودش جلب کرده است و توانسته از چنگال غول تخریب انبوه سازان جان سالم به در ببرد. سریالهایی ماند کیف انگلیسی و شهرزاد در این خانه ساخته شده اند.
خانه مینایی خانه یکی از زنان غیر رسمی ناصرالدین شاه قاجار و مادر کامران میرزا نایب السلطنه سوم بوده است که امروزه تبدیل به موزه خیابان ولیعصر شده و هفت بخش دارد. خانه مینایی به سبک قاجاری ساخته شده است که دو حیاط دارد و ساختمان در وسط قرار گرفته است.
کاروانسرای فتحعلی شاهی که آن را با نام های حاج کمال و رباط کریم هم می شناسند در زمان فتحعلی شاه ساخته شده است. روی کتیبه ای که بر روی این سر در این کاروانسرا قرار داشته است نام کاروانسرای کمال و تاریخ ساخت 1245 هجری قمری نشان می دهد.
قدیمی ترین عمارت اداری ساخته شده در تهران عمارت قزاقخانه است که در سال 1271هجری شمسی ساخت آن به دستور مظفرالدین شاه قاجار آغاز شد و در زمان ناصرالدین شاه تکمیل گردید. این عمارت دقیقا در روبه روی سر در باغ ملی قرار گرفته است.
چشمه علی شهرری با قدمت 8000 سال از زیر تخته سنگی جاری می شود و نام اصلی آن سورین می باشد. در چشمه علی یک سنگ نگاره وجود دارد که نقش برجسته فتحعلی شاه و 16 پسرش می باشد. در سمت راست این نقش برجسته شاه با بازی بر دوش در زیر سایبانی در حرکت است.
در زمان ناصرالدین شاه قاجار در محله فروزش بازاری قرار داشته که از تقاطع دو راسته آن چهارسوقی پدید آمده بود. چهارسوق ها معمولا سقف های گنبدی شکل دارند اما چهارسوق محله فروزش دارای یک مخروطی با هشت ضلع می باشد.
در عصر قجر حمام های زیبای زیادی در تهران ساخته می شد و حکم کافه های امروزی برای گردهمایی های دوستانه و خانوادگی را داشت. یکی از این حمام های قدیمی زیبا در عصر فتحعلی شاه قاجار در مجله پامنار تهران در نزدیکی مسجد پامنار ساخته شده است.