مرتب سازی براساس:
شهر فرهنگ و هنر شیراز در گذشته دور میزبان تمدن ها و حکومت های بزرگ باستانی و پس از آن نیز در چندین دوره پایتخت حکومت هایی نظیر زندیه بوده است. به همین سبب آثار باستانی، تاریخی و هنری بی شماری در این شهر جای گرفته اند؛
یکی از بناهای دیدنی و زیبای شهر شیراز عمارت دیوانخانه قوام ملکی متعلق به دوره زندیه می باشد. این عمارت زیبا در نزدیکی ارگ کریم خان قرار گرفته است. عمارت دیوانخانه، محل حکومت و رسیدگی به امورات حکومتی در دوره زندیه بوده است.
گفته می شود زمانی فرد زاهدی به نام مرتاض علی در این مکان به عبادت می پرداخته و به همین سبب این مکان برای مردم شیراز مکانی مقدس شناخته می شود و داستان ها و روایاتی از چله گرفتن و برآورده شدن حاجات در این مکان بیان می کنند.
خانه سعادت یکی دیگر از صدها بنای تاریخی اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است و در یکی از بافت های قدیمی شهر شیراز قرار دارد. این بنا مانند سایر بناهای هم دوره خود دارای حیاط مرکزی با حوضی زیباست و اتاق ها اطراف حیاط شکل گرفته اند.
شهر شیراز پر از بناها و شهرهای شگفت انگیز تاریخی است. تاریخی که دیدن بقایای آن هر آدمی را به شگفتی و فکر وا میدارد. یکی از این شگفتی ها، شهر باستانی اردشیر خوره یا گور، مربوط به دوره ساسانی اولین شهر دایره ای ایران با قطر 2 کیلومتر و مقر فرماندهی اردشیر بابکان است.
نقش برجسته پل فیروز آباد از جمله سنگ نگاره های با ارزش ساسانی است. در این سنگ نگاره اهورامزدا رو به روی اردشیر بابکان قرار گرفته است تا حلقه پادشاهی را از روی محراب آتش به دست اردشیر بابکان دهد و او را به پادشاهی ایران زمین برگزیند.
نقش برجسته نبرد سواره در فیروز آباد با به تصویر کشیدن نبرد اردشیر بابکان موسس حکومت ساسانی با اردوان پنجم آخرین پادشاه اشکانیان، در سال 224 میلادی، یکی از زیباترین سنگ نگاره های دوره ساسانیان به شمار می رود. این اثر تاریخی بر دیواره صخره ای دره تنگاب کنده کاری شده است.
برج و دروازه های ندوشن اثری باقی مانده از دوران مظفریان و صفوی می باشند. در دوران قدیم که به منظور دفاع از شهر و راهنمایی مسافران در میان بیابان ها، دور و اطراف شهرها را با برج ها و قلعه ها محصور می کردند ندوشن نیز به همین شکل حصار کشی شده بوده است.
خانه نواب وکیل اثری باقی مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 17 اسفند سال 1381 با شماره 7762 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این خانه که اکنون واحدی از میراث فرهنگی یزد در آن مستقر است به دستور میرزا سید محمد رضوی معروف به نواب وکیل بنا شده است.
آب انبار حاج سید حسین اثری به جا مانده از دوران قاجار می باشد که در تاریخ 11 مرداد سال 1384 با شماره 12340 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. سازنده این آب انبار حاج سید حسین خویدکی بوده است که در کنار این آب انبار آب انبارهای دیگری نیز بنا کرده است.