مرتب سازی براساس:
مسجد جامع بفروییه یا مسجد حاجی ملک در محله پایین بخش بفروییه شهر میبد قرار دارد. این مسجد نیز از قسمت های مختلفی چون گرمخانه مخصوص فصل های سرد و ایوان و تابستان خانه تشکیل شده. این بنا با خشت و گل ساخته شده و تنها قسمت کوچکی از قسمت شرقی بام آجری است.
مسجد زیرده اردکان، قدیمیترین مسجد این شهرستان مربوط به اوایل قرن دهم هجری قمری است، که در سال 1357 با شماره ثبت ۱۶۲۷ به لیست آثار ملی ایران اضافه شده. ورودی این مسجد دربی ساده است که عبارتی به خط نسخ روی آن حکاکی شده.
محله سربند یکی از مناطق خوش آب و هوای قدیمی در شمال تهران است. از میدان تجریش که وارد خیابان دربند شوید در انتهای این خیابان به میدان سربند می رسیم که ابتدای محله سربند به شمار می رود. در وسط این میدان یک مجسمه سیمانی، نماد یک کوهنورد وجود دارد.
محله قصر دشت، با قدمتی طولانی همچون نگینی سبز در بخش شمال غربی شیراز قرار دارد. در ابتدا و در عصر حکومت زندیه، این منطقه به عنوان یک روستای کوچک در خارج از شهر قرار داشته که با گذر زمان و پیشروی و گسترش شهر شیراز، این روستا به بخشی از شهر و در نهایت به یک محله تبدیل می شود.
کلیسای ارامنه مریم مقدس در سال 1324 بر روی زمینی صلیبی شکل به ابعاد 45.32 متر در 8.19 متر با بودجه 100 هزار تومانی ساخته شد. هزینه ساخت این کلیسا را یک خیر ارمنی به نام رومان عیسی یان تقبل کرد.
شهر زیبای شیراز علاوه بر خانه های تاریخی زیبا، بناهای ارزشمند باستانی و موزه های غنی، عبادتگاه های چشمگیر و کم نظیر مانند مساجد، کلیساها و آرامگاه امامزادگان را نیز در بر می گیرد. یکی از این عبادتگاه های ویژه از لحاظ تاریخی و معماری، کلیسای مریم مقدس شیراز است.
مجموعه ورزشی آرارات یکی از باشگاههای ورزشی فرهنگی مربوط به دوره قبل از انقلاب است که بر روی آرامستان ارامنه در ده ونک ساخته شد. بعد از انقلاب دولت تمام مکان های غیر مذهبی را مصادره نمود این شد که صاحب مجموعه تصمیم گرفت که کلیسایی در محدوده این باشگاه بسازد تا مجموعه اش مصادره نشود.
سقاخانه گذر قلی مربوط به دوران قاجاریه می باشد. تاریخچه سقاخانه ها بر می گردد به زمانی که بعضی برای رفع تشنگی عزاداران محرم و بعضی برای رفع تشنگی رهگذران به طور دائمی ساخته می شدند. معمولا سازندگان این سقاخانه ها افراد خیری بودند.
محله جلفا اصفهان با پایتخت شدن اصفهان در دوران صفوی ایجاد شد. به نظر می رسد شاه عباس هدف جداسازی شیعیان و غیر شیعیان را داشت، لذا دستور مهاجرت ارامنه شمالی کشور را از شهر جلفا در حاشیه رود ارس صادر کرد.
ابتدای قرن 16 میلادی پرتغالی ها به استعمار ایران پرداختند و در طی این سال ها قلعه های متعددی را در نواحی ساحلی دریای عمان و خلیج فارس بنا کردند. یکی از این قلعه ها در استان سیستان و بلوچستان و در ساحل شهر چابهار قرار گرفته است.