• کشورها
  • شهرها
  • هتل ها
  • رستوران ها
  • مراکز دیدنی
  • مراکز خرید
  • سرگرمی ها
  • بازدیدهای اخیر
  • سراسر جهان

راهنمای سفر به قونیه

راهنمای سفر به قونیه

درباره شهر


شهر قونیه مرکز بزرگترین استان بزرگترین دشت و یکی از بزرگترین شهرهای ترکیه است که هفتمین شهر پرجمعیت این کشور به شمار می رود. قونیه شهری است تاریخی که در گذشته پایتخت سلاطین روم بوده و ترک ها از آن به عنوان سلجوقیان روم یاد می کنند. البته این شهر عمده محبوبیتش را مدیون شاعر بزرگ و صوفی متفکر پارسی زبان حضرت مولانا می باشد.
اطلاعات بیشتر

وسایل حمل و نقل


خطوط اتوبوسرانی

دلموش

تاکسی

تراموا

حمل و نقل بین شهری

هوایی
می توان از فرودگاه قونیه به عنوان یک فرودگاه مسافری- نظامی نام برد، فرودگاهی با مساحت 14100 متر مربعی که برای اولین بار در سال 2000 افتتاح گردید. این فرودگاه در فاصله 18 کیلومتری تا شهر قرار گرفته، در سال 2006، 2924 هواپیما و 262561 مسافر از طریق این فرودگاه جابجا شدند. مساحت ترمینال مسافربری فرودگاه 2650 متر مربع و ظرفیت پارکینگ آن 278 اتومبیل می باشد. 
فرودگاه قونیه جایگاه سومین باند پرواز آنا جت اُسو یا آج اُ (Ana Jet Üssü or AJÜ) از گروه 1 فرماندهی نیروی هوایی (Hava Kuvvet Komutanlığı) نیروی هوایی ترکیه (Türk Hava Kuvvetleri) می باشد. از دیگر باند پروازهای برتر ترکیه می توان به باند اِل تی بی آی (LTBI) در اسکی شِهیر، باند اِل تی اِی ای (LTAE) در پایگاه هوایی اکینچی، باند اِل تی بی جی (LTBG) در باندیرما و باند اِل تی بی اِف (LTBF) در بالیکسیر نام برد. 
در سال 2005 پروژه ساخت ترمینال هواپیمایی جدید با هدف ارتقاع ظرفیت مسافربری تا 5 برابر ظرفیت واقعی در این فرودگاه تکمیل گردید. 
هواپیماهای شرکت هواپیمایی اطلس گلوبال از فرودگاه آتاتورک استانبول، کرندون ایرلاینز (Corendon Air Lines) از فرودگاه آمستردام، ماهان ایر از فرودگاه امام خمینی تهران، معراج ایرلاینز از فرودگاه امام خمینی تهران، پگاسوس ایرلاینز از فرودگاه صبیحا گوکچن استانبول، آنادولجت از فرودگاه صبیحا گوکچن استانبول، ترکیش ایرلاینز از فرودگاه آتاتورک استانبول، امام خمینی تهران و کپنهاگ (به صورت فصلی) و سان اِکسپرس از ازمیر به فرودگاه قونیه و بالعکس در حال حرکتند. 

راه آهن
ترمیال جنوبی قطارهای سریع السیر ترکیه در قونیه می باشد، قطارهایی پر سرعت که در مسیر منظم به مقصد استانبول، اسکی شِهیر و آنکارا در حال حرکتند. قطارهای استانبول از ناحیه پندیک واقع در فاصله 25 کیلومتری از قسمت غربی مرکز شهر حرکت می کنند. برای دستیابی به این ایستگاه با سوار شدن به مترو به منطقه کارتال خواهید رسید سپس با استفاده از اتوبوس شماره 251 یا تاکسی برای طی کردن 5 کیلومتر آخر به پندیک دسترسی خواهید داشت. روزانه دو قطار از پندیک به قونیه حرکت می کند و در اسکی شِهیر نیز توقف می نماید. مسیری که طی کردنش 4 ساعت و نیم زمان می برد. 
روزانه 7 قطار از قونیه به سمت آنکارا با طی کردن مسیری 90 دقیقه ای حرکت می کند. 
برای آدانا یک سرویس اتوبوس جایگزین به کارامان نیز در نظر گرفته شده است، اما با توجه به ارتقا مسیر قطار روزانه با طی کردن مسافت 4 و نیم ساعتی به آدانا خواهد رسید. اتوبوس های متصل به آنتالیا نیز در دسترس می باشند. واگن های تخت خواب دار نیز برای مسیر طولانی و 12 ساعتی ازمیر موجودند.
ایستگاه قطار قونیه در فاصله 3 کیلومتری از جنوب غربی مرکز شهر قرار گرفته و از طریق تاکسی، دولموش و اتوبوس های شماره 67 به مرکز شهر دسترسی دارد.

اتوبوس و تراموا
در مِولانا کادیسی (Mevlana Caddesi) خیابان اصلی قونیه تعدادی آژانس های مسافرتی یافت می شود که از طریق آنها می توانید بلیط اتوبوس ها را خریداری نمایید. ایستگاه اتوبوس (otogar) قونیه دارای اتصالات بسیار خوبی به مقاصد متعدد و متنوعی می باشد، مقاصدی نظیر استانبول (مسیری 10 ساعتی با پرداخت 65 تا 75 لیر)، ازمیر (مسیری 9 ساعتی با پرداخت 38 لیر)، آنکارا (مسیری 3 ساعت و پانزده دقیقه ای با پرداخت هزینه 28 لیری) و کاپادوکیه (مسیری 3 ساعتی). در هنگام صدور بلیط ایستگاه اتوبوس مقصد اعلام می شود، اما گاهی اوقات اتوبوس ها در ایستگاه دیگری واقع در نزدیکی ایستگاه اعلام شده توقف می نمایند. 
ایستگاه اتوبوس قونیه در فاصله 7 کیلومتری تا جاذبه های اصلی شهر مخصوصاً جاذبه های اطراف علاالدین تِپه سی (Alaaddin Tepesi) در مرکز شهر قرار گرفته، تعدادی مینی بوس یا دولموش از این ایستگاه به مقصد علاالدین تِپه سی حرکت می کنند، مسیری 30 دقیقه ای که طی کردنش مستلزم پرداخت 2 لیر می باشد. 
خطوط تراموا قونیه از ایستگاه اوتوگار (ایستگاه اتوبوس) به مقصد حلقه ای در اطراف علاءالدین تِپه سی نیز موجود می باشند که هزینه طی کردن این مسیر 30 دقیقه ای با تراموا 2 لیر برای هر نفر است. البته خرید کارت های پلاستیکی برای پرداخت هزینه تراموا را فراموش نکنید. کارت هایی قابل شارژ که پرداخت هزینه تراموا تنها از طریق آنها امکان پذیر است. 

ماشین
برای رسیدن به قونیه از آنکارا با ماشین می بایست حداقل 3 ساعت رانندگی کنید، استانبول در فاصله 660 کیلومتری قونیه قرار گرفته در نتیجه دسترسی به آن از طریق ماشین حداقل 10 ساعت زمان می برد. ازمیر تا قونیه 7 ساعت و آنتالیا تا قونیه 6 ساعت و نیم با ماشین فاصله دارد. 

حمل و نقل درون شهری
تردد در شهر قونیه از طریق مینی بوس های دولموش، اتوبوس های شهری عمومی، تراموا و تاکسی امکان پذیر خواهد بود. البته این شهر یک مزیت دیگر نیز دارد و تمامی مراکز توریستی و دیدنی آن در مرکز شهر متمرکز شده اند و بازدیدکنندگان می توانند براحتی با پای پیاده از تمامی آنها دیدن نمایند. با این حال در این شهر زیبا می توانید با تراموا از قلب شهر قدیمی علاالدین به دانشگاه سلجوق در حومه شهر یا به چندین جاذبه معروف نظیر جاپن پارکی (Japon Parki) دسترسی پیدا کنید. شبکه حمل و نقل تراموا در قونیه با 25 ایستگاه از علاالدین به انتهای دانشگاه سلجوق کشیده شده، مسیری تقریباً یک ساعته البته با ماشین. پرداخت هزینه ترامواها از طریق کارت های پلاستیکی قابل شارژی امکان پذیر می باشد، کارت هایی که از قبل می بایست آنها را تهیه نمود.

نقشه شهر

آب و هوا

جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

مراکز دیدنی

مراکز خرید

سرگرمی ها

رستوران ها براساس قیمت فیلتر کنید

نصیحت های سفر


  • از آنجایی که جاذبه های قونیه همگی در یک منطقه و فاصله ای نزدیک به یکدیگر قرار دارند بازدیدکنندگان می توانند به راحتی و به صورت پیاده از تمام آنها دیدن نمایند. مناسب ترین روش حمل و نقل در شهر قونیه استفاده از اتوبوس است. اتوبوس ها به راحتی شما را به تمام مناطق شهر می رسانند.

  • علاوه بر وسایل نقلیه، استفاده از دوچرخه در قونیه بسیار محبوب می باشد. مراکز متعددی در سطح شهر برای اجاره دوچرخه موجودند. هیچ مدارکی به عنوان ضمانت برای اجاره دوچرخه لازم نیست و با گذاشتن مقداری پول به صورت وثیقه به راحتی دوچرخه در اختیارتان قرار خواهد گرفت. 

  • پرداخت هزینه ترامواها از طریق کارت های پلاستیکی قابل شارژی امکان پذیر می باشد، کارت هایی که از قبل می بایست آنها را تهیه نمود.

  • چنانچه قصد بازدید از جاذبه های مذهبی را دارید، پیروی از چندین قوانین را به هیچ وجه فراموش نکنید. با کفش وارد مسجد نشوید، حتماً برای رفتن به مکان های مذهبی لباس هایی را بپوشید که دست ها و پاهایتان را بپوشاند. استفاده از روسری برای پوشش موها و گردن بانوان الزامی است. همچنین از استفاده از لباس های خیلی روشن با رنگ هایی جیق و خودنما ممنوع می باشد.

  • عکسبرداری و فیلم برداری در قلمرو برخی از جاذبه های شهر قونیه ممنوع است، بنابراین قبل از بازدید از آنها حتماً از قوانین حاکم بر آنها مطلع شوید. در خیابان ها نیز مراقب رفتارتان باشید و به هیچ وجه بدون رضایت مردم محلی از آنها عکس نگیرید. 

  • در قونیه رستوران ها را بدون دادن انعام ترک نکنید، زیرا انعام دادن کاری معمول و رایج در این شهر محسوب می شود. در برخی رستوران ها انعام کارکنان بر روی صورتحساب محاسبه می شود. میزان انعام معقول برای رستوران ها 10 درصد صورتحساب و برای کلیه کافه ها و رستوران های کوچک دلبخواه است. 

  • در بازارهای محلی چانه زدن را فراموش نکنید، چانه زنی همچنین در فروشگاه های کوچک و مغازه های سوغاتی نیز جوابگوست. گاهی اوقات برای کاهش قیمت اقلام درخواستی می بایست چندین بار چانه بزنید. برای خرید راحت تر و کنار آمدن بهتر با فروشندگان سعی کنید صورتحساب هایتان را نگهداری کنید.

  • معمولاٌ فروشندگان مغازه های محلی میهمانان را به یک فنجان قهوه دعوت می کنند، مواظب باشید تا حتماً این دعوت ها را قبول کنید زیرا رد آنها از طرف مشتریان بی ادبی و بی احترامی به فروشندگان تلقی می شود. بعد از صرف قهوه برای تشکر از فروشندگان می توانید از آنها خرید نمایید.


  • می توان از موزه مولانا به عنوان یکی از برترین و اصلی ترین جاذبه های شهر نام برد، موزه ای که به نام موزه رومی نیز مشهور است. این موزه به نام برگترین عارف شهر و بنیان گذار طریقت مولویه نامگذاری شده، در طول سفرتان به قونیه بازدید از موزه مولانا را به هیچ وجه از دست ندهید.

  • شاید بازدید از برخی از جاذبه های قونیه با هر لباسی امکان پذیر باشد اما مواظب برخی مکان ها و جاذبه های موجود در نقاط دور از شهر باشید، جاذبه هایی که دیدن آنها مستلزم پوشیدن لباس های پوشیده برای پوشش بدن و گردن می باشد.


آرزومندیم از سفر خود در شهر قونیه نهایت لذت را ببرید.

تیم مدیریت توریستگاه

توریستگاه را در تلگرام دنبال کنید